Objavljeno: 03.07.2013 u 9:38 | Zanimljivosti | Komentara:

Dobio rekordno obeštećenje od 58 miliona dolara jer je ostao bez četvrtine glave

357534_antonio-lopez-chaj02apfoto-nick-ut_f

Antonio Lopez Chaj (43) bio je napadnut u baru u Los Angelesu kada je pokušao da spriječi tuču. Radnik obezbjeđenja udario ga je pendrekom po glavi osam puta i četiri puta udario njegovom glavom o pod. Radnik obezbjeđenja i barmen koji su napali Chaja nestali su bez traga sa lica mjesta.

Chaj, moler po zanimanju, koji je dobio tako teške povrede glave da ne može da govori, i ne može da hoda bez tuđe pomoći, dobio je odštetu u iznosu od 58 miliona dolara, što je ujedno i najveća odšteta do sada isplaćena u Kaliforniji.

U trenutku kada je u sudnici skinuo kačket, sudnicom se prolomio uzdah iznenađenja, zato što u glavi ima ogromno udubljenje, veličine četvrtine lobanje.

“Prebio ga je čovjek koji nije ni trebalo da radi tu”, izjavio je Chajev advokat, Federico Sayre.

“Mislim da je bio potpuno poludio kad je dobio izliv bijesa”, opisuje advokat radnika obezbjeđenja, Emersona Quintanillu.

“Kad je Chaj stigao u bolnicu, nedostajao mu je dio lobanje. Ljekari su mu spasili život, ali je pretrpio ozbiljne povrede mozga. Nije u stanju da govori i potrebna mu je 24-časovna njega”, objašnjava njegov advokat i dodaje da ga čeka još nekoliko operacija.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: