Objavljeno: 22.07.2013 u 8:57 | Zanimljivosti | Komentara:

Dječak hobit: Ima 13 godina i najveća stopala na svijetu (foto)

Sa svojih 13 godina Sam Preston iz Britanije već nosi broj 52. Tinejdžer kaže da se redovno sapliće o svoja ogromna stopala kao i da ima problema da nađe odgovarajuću obuću u Britaniji.

Školarac Sem Preston iz Velike Britanije je najvjerovatnije budući Ginisov rekorder u kategoriji veličine stopala. Naime, ovaj trinaestogodišnjak, koji je visok 196 centimatara nosi broj 52.

Rekord trenutno drži Karl Grifit iz Južnog Velsa koji je nosio broj 53,5. Ipak, naznaka da će Sem imati veće stopalo od Karla jeste taj što je mu stopala i dalje rastu, prenosi Telegraf.rs.

- Ranije sam prerastao broj patika i konfekcijske brojeve čak po četiri puta za šest meseci. Moja majka mi kupuje obuću u Americi. Ona je i dalje zapanjena kojom brzinom mi rastu stopala – priča Preston, koji trenira ragbi.

- Često se saplićem o svoja velika stopala – kaže na kraju ovaj tinejdžer.

Izvor: www.bportal.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: