Objavljeno: 29.06.2013 u 12:45 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

ČUDO OD DJETETA: Dvogodišnjak postao član Mense, inteligentniji od Baracka Obame

dvogodisnji-adam-mense

ADAM KIRBY, malac iz Londona, postao je najmlađi član Mense i to sa samo dvije godine i pet mjeseci, a test inteligencije pokazao je da je Adam pametniji i od Baracka Obame i Davida Camerona. Preciznije, njegov kvocijent inteligencije je 141, a samo ga četiri boda dijele od statusa genijalca.

Daily Mail piše da Adam, za razliku od svojih vršnjaka koji još uvijek šaraju po zidovima, čita Shakespearea, zna sve planete u sunčevom sustavu i sve elemente periodnog sustava, uči japanski, španjolski i francuski. Valja spomenuti kako je na tutu naučio ići kada je imao samo godinu dana i to nakon što je o tome pročitao knjigu. Ukratko, dok su druga djeca učila puzati, Adam je već čitao!

Već sad na engleskom zna brojati do 1000, savladao je zbrajanje i oduzimanje, piše neka slova, a sva ih zna na tipkovnici.

“Njegove su mogućnosti nevjerojatne, a mi se trudimo razvijati njegovu inteligenciju od njegovog desetog tjedna. Mislim da se tako brzo razvija jer smo pronašli način da ga zainteresiramo za učenje”, rekao je njegov otac Dean, koji kao ni njegova supruga, Kerry Ann nije član Mense.

Dječak iz Mitchama u južnom Londonu tako je postao tek devetnaesto dijete iz Velike Britanije koje je postalo članom Mense prije polaska u školu.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: