Objavljeno: 24.12.2016 u 10:20 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Bio je na ivici smrti kada je usvojen! Danas ga NIKADA NE BISTE PREPOZNALI (FOTO)

Fejsbuk se često može pretvoriti u stecište gluposti i nepristojnih komentara, ali je fenomenalan osjećaj kada preko društvenih mreža saznamo o istinskim čudima koje se dešavaju širom planete.

Prisila Mors je 2015. godine vidjela na Fejsbuku fotografiju bolesnog i izgladnjelog dječaka, koji je ostao bez roditeljskog staranja. Dijete iz jednog bugarskog mjesta, dijelili su dani od sigurne smrti. Prisila nije čekala ni sekund, odmah je preduzela sve kako bi spasila ovog dječaka.

U braku sa suprugom Dejvidom, imala je četvoro djece. Fotografija je rastužila njihova srca, pa su krenuli u potragu za malim Rajanom. Od momenta kada su ga ugledali, predosjećali su da Rajan mora biti nihovo peto dijete.

Kada su ga pokupili u rodnoj Bugarskoj, imao je samo 9 kilograma. Doktori iz SAD nisu vjerovali da je dječak star samo 7 godina, a prognoze da može ostati u životu, bile su sumorne.

Pored neuhranjenosti, Rajanu je dijagnostifikovan patuljasti rast, skolioza, cerebralna paraliza i iskrvljenje stoplala. Njegovo tijelo je bilo prekriveno gustom dlakom, koja ga je grijala. Svi u Prisilinom okruženju su je pripremale na njegovu preranu smrt.

Na iznaneđenje svih Rajan nije umro. Polako ali sigurno pokazivao je znake napretka, a na momente se smijao, piše Viralnova.

Put oporavka nije bio lak. Mnogo besanih noći bilo je za porodicom Mors. Ipak bili su jedinstveni, a sada i bogatiji za još jednog člana.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: