Objavljeno: 19.09.2013 u 16:19 | Zanimljivosti | Komentara:

Beskućnik koji je pronašao 40.000 dolara i predao ih policiji dobit će na poklon (barem) duplo više!

beskucnik-40k

OVE SUBOTE beskućnik Glen James iz Bostona pronašao je torbu u kojoj je bilo više od 40.000 dolara u gotovini i čekovima te to sve predao policiji.

Oni su pronašli vlasnika, a pričao o njegovom poštenju velikom se brzinom proširila internetom te natjerala Ethana Whittingtona iz Alabame, 27-godišnjaka koji radi u marketingu i koji ni na koji način nije povezan s Jamesom, da mu pomogne, piše ABC. On je, naime, zaključio da pošteni beskućnik zaslužuje malo više od tapšanja po ramenu te pokrenuo za njega akciju skupljanja novca na stranici GoFundMe.com. U samo dva dana sakupljeno je više od 93.000 dolara!

“Jednostavno mi je Jamesova priča bila inspirativna. Cijelo smo vrijeme zatrpani negativnim vijestima. James ljudima daje nadu i poručuje im da nije sve na  svijetu loše i ružno”, izjavio je Whittington za Reuters i dodao da James još uvijek nije odlučio kako će potrošiti novac: zatražio je da tjedan dana razmisli prije nego što će donijeti odluku. Ljudi koji su odlučili donirati, za Jamesa nisu ponudili samo novac već i odjeću, hranu, računala.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: