Objavljeno: 17.07.2014 u 12:13 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

17 godina je veći dio dana provodio u podrumu. Kada vidite šta je tamo radio, ostat ćete bez riječi!

Ken Imhof je naizgled sasvim običan čovjek, čiji život se promijenio nakon što je početkom devedesetih odgledao film „Cannonball Run“.

replika-7

On se tada zaljubio u Lamborghinija Countach, ali se njegova strast prema italijanskom automobilu nije završila na simpatijima, već je odlučio da sam napravi potpuno funkcionalni primjerak ovog modela.

Ken je punih 17 godina dobar dio svog slobodnog vremena provodio u podrumu svoje kuće, gdje je sam napravio aluminijumsku karoseriju, prepoznatljiva Lamborghini vrata, a pojedine dijelove je skinuo sa Corvette.

Kada je gotovo dvije decenije kasnije završio rad na svom ljubimcu, pojavio se jedan problem. Automobil nije mogao da izađe iz podruma, pa je Ken bio primoran da sruši dio zida i napravi posebnu rampu kako bi replika Lamborghini Countacha stigla do puta.

Ovaj čovjek zaslužuje sve čestitke na strasti i odlučnosti koju je pokazao u želji da ostvari svoj san. Pogledajte šta je napravio! Potpuno nevjerovatno!

Izvor: dobreprice.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: