Objavljeno: 07.02.2018 u 14:16 | Bizarno, Svijet, Vijesti | Komentara:

Ženu u 31. sedmici trudnoće i njezinu nerođenu bebu ubila jedna od NAJOTROVNIJIH ZMIJA NA SVIJETU ‘To što je bila trudna samo je ubrzalo smrt…

Žena (27) iz grada Meekatharra na zapadu Australije u visokom stupnju trudnoće i njezina nerođena beba preminuli su nedugo nakon što ju je ugrizla zmija u dvorištu kuće.

zmija

Trudnica je, kada je hitna stigla na mjesto nesreće, doživjela srčani udar, nakon čega je prevezena u bolnicu no nije joj bilo spasa, piše ABC News.

Unatoč svim naporima, liječnici nisu uspjeli spasiti ni nerođenu bebu, a stručnjak za reptile Corin Desmond kazao je kako to što je bila trudna vjerojatno ubrzalo smrt 27-godišnjakinje.

- Protutjela bi imala puno više vremena za borbu protiv otrova – ističe Desmond koji pretpostavlja da je trudnicu koja je bila u 31. sedmici trudnoće ugrizla smrtonosna guja (Acanthophis antarcticus) koja napada ako se osjeti ugroženom ili pak, još vjerojatnije, smeđa zmija (Pseudonaja textilis) koja je puno agresivnija i smrtonosnija.

Inače smeđa zmija prilikom ugriza ispušta malu količinu otrova, ali dovoljnu da usmrti 16 odraslih ljudi. Otrov ubrzo nakon ugriza uzrokuju grušanje krvi, blokira rad živčanog sustava i oštećuje bubrege.

Tek nakon obdukcije znat će se točan uzrok smrti.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: