Objavljeno: 04.05.2016 u 11:31 | Vijesti | Komentara:

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kada se vraćaju ljetne temperature!

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim poljuskovima, a najviša dnevna temperatura bit će od 11 do 16, na jugu do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

vrijeme-suncano-ilustracija

U četvrtak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom ili lokalnim poljuskovima. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepen.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje nas i u petak. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.

Za vikend prema sinoptičkim kartama očekuje se više sunčanih sati i relativno stabilno vrijeme. Suho i stabilno zadržat će se i u naredni ponedjeljak ali već od utorka pa do kraja prognoziranog perioda moguće su nove padavine. Temperature će biti nešto veće i nerijetko će prelaziti dvadeseti podiok.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: