Objavljeno: 15.07.2013 u 16:06 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Vjeruju da su pronašli groblje vampira u Poljskoj iz 16. st.

slika-vampiri-groblje

Navodnim vampirima su odrezali glave, jer se vjerovalo kako će na taj način sigurno “ostati mrtvi”. Točna povijest kostura još se ne zna, a arheolozi sve još istražuju.

Arheolozi su u Poljskoj otkrili područje za koje vjeruju kako se radi o groblju vampira. U gradiću Glivice na jugu Poljske arheolozi su pronašli četiri groba u kojima su kosturi, kojima je glava položena između nogu.

Navodnim vampirima su odrezali glave, jer se vjerovalo kako će na taj način sigurno “ostati mrtvi”, javlja Daily Mail. Točna povijest kostura još se ne zna, a tim arheologa još istražuje pronalazak. Istaknuli su kako pored kostura nisu pronašli nikakav nakit, niti bilo koji drugi predmet.

- Jako je teško za zaključili kada su pokopani – rekao je arheolog Jacek Pierzak, koji radi na otkriću. Dodao je kako su uzorke poslali na analizu, ali se za sada vjeruje da kosturi datiraju još iz 16. stoljeća.

Prošle godine su arheolozi iz Bugarske istaknuli kako su otkrili dva kostura vampira blizu obale Crnog mora. Za oba kostura su rekli kako su stari više od 800 godina, a stručnjaci iz Bugarske su tada govorili da su diljem zemlje u posljednjih nekoliko godina otkrili više od 100 kostura vampira.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: