Objavljeno: 29.06.2016 u 9:43 | Regija, Vijesti | Komentara:

VASPITAČICA POLILA DIJETE VRELOM VODOM: Majka je djevojčicu zatekla u ranama i opekotinama!

Vlasnica i vaspitačica privatnog vrtića ‘Kutak’ u naselju Umčari Jelena Janićijević (47) , kojoj se sudi zbog sumnje da je 7. jula 2014. godine, trinaestomjesečnoj J.V. nanijela opekotine drugog stepena , krije se od policije i za njom će uskoro biti raspisana potjernica.

Foto - Ilustracija: Pixabay

Foto – Ilustracija: Pixabay

Već godinu dana vaspitačica, koja se sumnjiči da je dijete povredila po licu, grudima i stomaku ne pojavljuje se u Drugom osnovnom sudu, koji protiv nje vodi sudski postupak napuštanje nemoćnog lica, a policija ne može da joj uđe u trag.

Ni trunke kajanja

- Nikada nije pozvala, niti je došla da pita kako nam je dijete – kratko je rekla majka djevojčice Marija V., ogorčena zbog toga što, kako kaže, vaspitačica nije pokazala ni trunku kajanja zbog povreda koje je djetetu nanijela.

Jelena Janjićijević, podsjetimo, sumnjiči se da je opekla djevojčicu vrelom vodom, a potom je stavila da spava, kao da se ništa nije dogodilo. Nije pozvala ni ljekare, ni roditelje. Tek kada je majka došla po dijete, tog popodneva, šokirala se jer je zatekla bebu u ranama i opekotinama.

- Roditelju su djevojčicu odmah odveli u institut za majku i dijete, gdje su ljekari konstatovali opekotine dugog stepena. Cijeli slučaj je prijavljen policiji, koja je 13. jula uhapsila vaspitačicu – kaže izvor iz istrage.

Ona je na saslušanju tvrdila da je djevojčicu slučajno, prilikom tuširanja, opekla vrelom vodom. Izvor navodi, da je vaspitačica rekla da je ručku slavine slučajno okrenula na vruću vodu. Međutim sudski vještaci medicinske struke utvrdili su da povrede nisu mogle da nastanu prilikom tuširanja.

Opekotine

- Nalaz i mišljenja vještaka medicinske struke je da je vrela voda morala da se prospe prema licu, iz džezve, čaše ili neke slične posude. Na osnovu povreda zaključili su da ovakve opekotine na tijelu nisu mogle da nastanu prilikom tuširanja – kaže sagovornik Kurira i dodaje da Jeleni prijeti kazna do 5 godina zatvora.

Inače, vaspitačica za kojom policija traga već je provela u pritvoru mjesec dana. U međuvremenu je tužilaštvo podiglo optužnicu, a sud je otvorio glavni pretres, ali je posljednje suđenje odloženo na neodređeno vrijeme jer se vaspitačica skriva. Nezvanično, tužilaštvo je sudu predložilo da Jeleni Janićijević u presudi izrekne zabranu bavljenja poslom vaspitačice.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: