Objavljeno: 25.06.2017 u 20:17 | Vijesti | Komentara:

VANREDNO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Pogoditi će nas OGROMNO NEVRIJEME

Nakon nekoliko dana paklenih vrućina, koje su povremeno u pojedinim dijelovima države prekidala olujna nevremena, u nedjelju nas, prema najnovijoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva očekuje promjenljivo oblačno ponegdje s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženi, a najčešće se očekuju poslijepodne i navečer.

grmljavina

Mjestimično se očekuje i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama, pojačanim udarima vjetra, a postoje uvjeti i za pojavu grada.

Tokom dana, postupnim povečanjem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Na krajnjem jugu bez padavine. U centralnim i istočnim područjima Bosne moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a uz jake udare vjetra, postoje uvjeti i za pojavu grada. Krajem dana padavine polako prestaju, uz postepeno razvedravanje.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren zapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 30 do 33 stepeni.

U Sarajevu umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

Slično se vrijeme očekuje i ponedjeljak, a u utorak sunčano i vruće, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne na krajnjem sjeverozapadu i istoku Bosne moguć je slab pljusak kiše.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni.

Srijeda – sunčano i vruće. Tokom dana uz mjestimično i malu od umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperature od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stepeni.

Četvrtak – prije podne u zapadnim produčjima uz nešto više oblaka s kišom i pljuskovima. Tokom dana u cijeloj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti.

Jutarnja temperature od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stepeni.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: