Objavljeno: 16.11.2016 u 12:08 | Crna Hronika, Regija, Vijesti | Komentara:

TRAGEDIJA U LESKOVCU: Objesila se jer su je prevarili za posao!

Vesna Mladenović (57) iz Leskovca diplomirani tehnolog koja je prije nekoliko godina ostala bez posla, objesila se kasno sinoć u potkrovlju porodične kuće u tom gradu, piše alo.rs

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Njen muž sumnja da se na ovaj dramatičan potez odlučila jer je nedavno bila žrtva prevare.

Vesnin suprug Mile Mladenović kaže za “Alo!” da je ona godinama tražila posao. Čistila je po kućama da bi zaradila koji dinar i sve vrijeme se, kao intelektualka sa visokom školom, zbog takvih poslova osjećala odbačenom od društva.

- Željela je da dođe do bilo kakvog posla pa je preko posrednika krenula na put ka Mađarskoj, iako sam je upozoravao da je riječ o prevari – priča suprug Vesne Mladenović.

Prema njegovim riječima, Vesna je odlučila da ode u Mađarsku da radi tako što je preko lokalnog leskovačkog radija čula poziv zainteresovanima da se prijave za posao u Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj, koje je organizovala jedna firma iz Kruševca.

- Vesna se javila na konkurs i ubrzo je uslijedio poziv: Spremi se za put. Posrednik je došao na našu kapiju i uzeo predujam 50 eura, a kasnije u Beogradu je morala da da još 100 eura. Trećeg novembra su ušli u Mađarsku i isti dan se i vratili kući – priča Mile.

- Kada su stigli u Mađarsku nije bilo nikakvog smještaja za njih niti su oni tamo u Mađarskoj znali da oni treba da dođu. Ni u fabrici gdje je trebalo da počnu da rade nisu čuli za njih i tada su shvatili da je sve prevara. Mnogi nisu čak imali novca da se vrate. Vesna je ponijela sa sobom još 150 eura da ima i došla je kući četvrtog novembra – priča Vesnin suprug.

vesna-mladenovic

Tragedija se desila neposredno pošto je, poslije višednevnih poziva, u kuću Mladenovića došao predstavnik radija iz Leskovca, na kome se reklamirao oglas, a koji je, tvrdi Mile, obavljao i dio posredničkih poslova.

- Ja sam bio ozlojeđen zbog prevare i po svaku cijenu sam želio da vidim osobu iz radija i da se čujem sa glavnim organizatorom iz Kruševca, koji se nije više javljao na poznati telefon. Bukvalno sam primorao Leskovčanina da pozove gazdu iz Kruševca, što je ovaj i učinio. Onda sam uzeo telefon i razgovarao sa tim prevarantom. Tražio sam da nam vrati 300 eura. On je psovao, ja sam psovao – priča ožalošćeni suprug.

Poslije tog razgovora Mile Mladenović odbio je da vrati telefon Leskovčaninu.

- Čuvao sam ga kao dokaz za policiju, ali on je mene prijavio policiji. Došla je policija i odvela me u stanicu radi izjave. Kada sam se vratio kući sva svjetla su bila upaljena a moje Vesne nigdje nije bilo – prisjeća se Mile.

Njeno beživotno tijelo našao je na tavanu kako visi sa grede. Vesna je prije nego što se ubila ostavila oproštajno pismo u kom je tvrdila da više ne može da izdrži to što joj se dešava.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: