Objavljeno: 11.03.2016 u 21:43 | Svijet, Vijesti | Komentara:

TRAGEDIJA: Presrećna otišla na ultrazvuk, a tamo je dočekala vijest od koje se ledi krv u žilama!

Kada je mlada žena, koja je željela da ostane anonimna, uradila test za trudnoću, njenoj sreći nije bilo kraja – ugledala je dvije crte koje znače da će za devet mjeseci na svijetu zakucati još jedno srce.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Pošto su već imali sina, muž i žena nadali su se da će ovoga puta dobiti djevojčicu. Kao i svaka druga buduća majka, i ona se zaputila na ginekološki pregled, koji je podrazumjevao i ultrazvuk. Međutim, nije ni slutila da će taj pregled značiti i njeno najveće izenenađenje i razočaranje.

Naime, umjesto bebe, u materici se nalazila gomila tumora.

Ovaj rijedak fenomen poznat je po imenu molarna trudnoća. U svega dva odsto slučajeva lažno pozitivnih testova za trudnoću dešava se da test zapravo ukazuje na teška oboljenja, umjesto na bebu.

Madalina-Neagu

Molarna trudnoća započinje sa oplođenom jajnom ćelijom, ali se umjesto trudnoće razvija abnormalna planceta ispunjena cistama ili tumorima.

Budući da su u pitanju vaskularni tumori, tumori koji su prepuni krvnih sudova, hirurzi su planirali da nesrećnu ženu podvrgnu potpunoj histerektomiji, ali, srećom, na kraju su uspjeli da izvade sve tumore bez oštećenja ili vađenja reproduktivnih organa, piše LittleThings.com.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: