Objavljeno: 28.03.2015 u 7:06 | Svijet | Komentara:

‘ZBOGOM’ Ovoj bebi nije bilo spasa, doktori su već isključili aparate, a onda se dogodilo PRAVI ŠOK

Nakon što je šestomjesečna Lillie pala je u komu, u kojoj se nalazila punih 10 deset dana, njeni roditelji su potpisali nalog da se isključe aparati jer je dijete bilo proglašeno mrtvim. Međutim, tad je uslijedio šok.

bebi-nije-bilo-spasa-youtube

Veliku Britaniju, ali i cijeli svijet obišla je dirljiva priča o borbi za život šestomjesečne djevojčice Lillie. Liječnici nisu bili optimistični, jer je beba živjela na aparatima i šanse za njen oporavak bile su minimalne.

Nakon deset dana kome, Lillie je prestala disati, srce joj je prestalo kucati pune 24 minute. Uz to, aparat je zabilježio da je djetetu oštećen mozak, pa su liječnici odustali od borbe.

“Ležala je u krevetu i izgledalo je kao da spava. Žmirila je i nije reagirala na zvukove. Bila je mrtva. Bio je to najužasniji prizor koji jedna majka može doživjeti”, kaže za Mirror njena majka Sky koja je cijelo vrijeme bila uz Lillie.

“Izgledalo je kao da je zaspala zauvijek. To je bilo strašno za gledati”, prisjetila se.

Dogodilo se čudo

Majka i otac djevojčice Peter Klawinska potpisali su nalog da doktori mogu isključiti aparate na kojima je beba bila, jer je proglašena mrtvom. Međutim, tada je uslijedio šok.

Lillie se prvo nakašljala na zaprepaštenje svih u prostoriji, a potom je počela disati i brzo joj se vratio puls.

“Bilo je to čudo. Pravo čudo. Nikada, ali nikada neću zaboraviti njeno lice, njen mali nosić koji se počeo pomjerati”, kroz suze je sipričala Britanka.

“Bio je nevjerojatan trenutak. Njen ​​prvi dah. Nije se uopće borila, bio je nevjerojatan osjećaj”, kaže sretna mama Sky, ističući da joj je prvi djetetov plač zvučao poput smijeha.

Ovo je za mladu obitelj sigurno najsretniji trenutak od kada su počeli zdravstveni problemi djeteta prošle godine u srpnju. Jednu večer su Lillie stavili zdravu u krevetić, a u ujutro su je našli svu modru u polusvjesnom stanju. Tada je počela njihova bitka za život malene.

Izvor: danas.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: