Objavljeno: 27.11.2014 u 10:24 | Svijet | Komentara:

Nova šansa na Novom Zelandu – Potrebno 50.000 radnika

Velingston – Novom Zelandu, koji je u punom ekonomskom usponu, a čiji stanovnici pokazuju naklonost ka iseljenju da bi upoznali nove krajeve, potrebni su strani radnici.

novi-zeland-nova-sansa

Jedan od učesnika predstojećeg sajma za zapošljavanje u Sidneju, Novi Zeland predstaviće 1.200 upražnjenih radnih mesta, prenose belgijski mediji.

Ovoj zemlji, sa jednim od najviših životnih standarda u svetu, u naredne dve godine biće potrebno najmanje 50.000 stranih radnika. Najdeficitarniji su građevinski radnici, inženjeri, zdrastveni radnici i informatičari.

Najveći adut ove udaljene zemlje je kvalitet života .

U oktobru se, u ovu ostrvsku zemlju smeštenu u Tihom okeanu, udaljenu 2.000 kilometara od Asutralije, doselilo 17 Australijanaca, što je rekord od 1993.

Izvor: b92.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: