Objavljeno: 01.06.2014 u 23:40 | Svijet, Video | Komentara:

Ludi ruski vozač autobusa zaustavio se kod puknute parne cijevi i “ispekao” putnike (VIDEO)

Cijev kojom teče vruća voda puknula je u sibirskom gradu Krasnojarsku. Dok je većina ljudi bila dovoljno pametna da ostanu daleko od šikljanja pare, lokalni vozač autobusa mislio je da se njegov autobus može nositi s ovim izazovom. Rezultat? 13 ozlijeđenih putnika.

vozac-autobusa-ispekao-putnike

Kipuća voda vinula se u zrak iz šahta i dosezala je do visine zgrade od pet katova, toliko je bio snažan pritisak u cijevi.

Blesavi vozač autobusa, umjesto da na mjestu zaustavi autobus, pokušao je prijeći gejzir, međutim asfalt na cesti je popustio, a vruća para u sekundi je napunila autobus pun putnika.

Većina putnika je zadobila opekotine na rukama i nogama, a izvještaji kažu i da su neka djeca s opeklinama trećeg stupnja odvedena u bolnicu.

Vozač je prvi pobjegao kroz razbijeni vjetrobran bez otvaranja vrata.

Njegovi kolege tvrde da su vrata ostala zatvorena u nadi da će zadržati vruću paru, ali dok su neki putnici završili u bolnici u kritičnom stanju, a drugi zbog pretrpljenog šoka, vozač je suočen s kaznom od dvije godine zatvora.

Izvor: netmobil.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: