Objavljeno: 08.01.2014 u 17:41 | Svijet | Komentara:

FASCINANTNE SNIMKE POLARNOG VRTLOGA: U SAD-u Hladnije nego na Južnom polu, zaledili se i Havaji

Polarni udar u SAD-u, kojeg su neki stručnjaci prozvali i polarnim vrtlogom, ne posustaje. U svih 50 saveznih država zabilježene su temperature ispod ništice, čak i na Havajima, dok su u devet država oboreni hladni rekordi, piše BBC .

zaledjeni-chicago

Na društvenim je mrežama pravi hit postala činjenica da je u gradiću Hell (Michigan), što u prijevodu na hrvatski znači pakao, zabilježeno 17 Celzijevih stupnjeva ispod nule. Mnogi su tako zaključili da je arktička hladnoća uspjela smrznuti čak i sam pakao.

Ipak, najhladnije mjesto u SAD-u bilo je selo Embarrass u Minnesoti, gdje je izmjereno -37°C, što je hladnije i od posljednjih mjerenja na Južnom polu te na Marsu. Izgovor naziva tog sela u prijevodu na hrvatski znači ‘osramotiti’.

Još jedan internetski hit postala je snimka meteorologa Erica Holthausa koji je u saveznoj državi Wisconsin na -29 stupnjeva na dvorištu istresao lonac pun kipuće vode, koja se u sekundi pretvorila u snijeg.

Izvor: Jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: