Objavljeno: 05.07.2014 u 19:22 | Crna Hronika, Svijet | Komentara:

Amerika u šoku: Pogledajte šta je policajac uradio čovjeku u invalidskim kolicima

Pogledajte Objavljivanje snimka na kojem se vidi kako je policijski poručnik iz Lafayettea u američkoj saveznoj državi Indiani, gurnuo čovjeka u motoriziranim invalidskim kolicima jer mu je prešao preko noge, izazvao je bijes mnogih Amerikanaca.

Indcident se dogodio prije devet mjeseci, ali je snimak tek sada objavljen.

‘Nisi valjda preša preko mene…Sad ideš u zatvor. Sad ideš u zatvor’, poručio je policajac Tom Davidson 25-godišnjem Nicholasu Kincadeu koji se branio da ga nije vidio.

Autor videa Aaron Lorton bio je među policajcima koji su izašli na teren u obrazovni centar nakon što je Kincade školskom zaštitaru rekao da u ruksaku ima pištolj. Policajci su ga po dolasku pretražili i ustanovili da laže. Ipak, kod njega su pronašli džepni nožić nakon čega su ga zamolili da ode. Kada je krenuo pregazio je Davidsona.

‘Upotreba sile u ovom slučaju se mogla izbjeći drugačijim pozicioniranjem, pomicanjem s puta’, reako je načelnik policije Patrick Flannelly koji je s još šest članova komisije bio zadužen za internu reviziju incidenta. Jednoglasno su zaključili da je Davidsonovo ponašanje bilo nedolično za jednog časnika, kao i da je upotrijebio pretjeranu sili zbog čega treba dobiti otkaz.

U žalbenom postupku komisija je sa 3:2 odlučila da nije bilo pretjerane uporabe sile te su policajcu smanjili kaznu. Degradirali su ga i suspendirali na 30 dana.

Izvor: bportal.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: