Objavljeno: 07.07.2016 u 7:57 | Crna Hronika, Vijesti | Komentara:

STRAVA U HRVATSKOJ: Upoznala tri muškarca, popila piće i više se ničega ne sjeća!

Za dvije turistkinje odmor iz snova pretvorio se u noćnu moru i iz Hrvatske se vraćaju s traumom s kojom će se boriti cijeli život. U prvom slučaju 25-godišnja državljanka Kanade prijavila je silovanje od strane nepoznatih muškaraca koje se desilo u subotu. U svojoj izjavi policiji rekla je da je oko 2 sata ujutru na splitskim Bačvicama upoznala trojicu nepoznatih mladića koji su joj, nakon druženja, ponudili prevoz do smještaja, prenose hrvatski mediji.

plaza-hrvatska

U toku vožnje je popila piće, nakon čega se ne sjeća šta se kasnije dešavalo. Ujutru se probudila u krevetu s nepoznatim muškarcem u sobi na području Žrnovnice. Kako je izjavila policiji, ne zna šta joj se tačno desilo, ali pretpostavlja da joj je u piće sipana droga nakon čega je silovana.

U drugoj prijavi silovanja također stoji da su navodni silovatelji trojica nepoznatih muškaraca i da se dogodilo u noći nedjelje na ponedjeljak pola sata iza ponoći. Žrtva je 18-godišnja Austrijanka koja je prijavila bračkoj policiji da je na plaži u Supetru u diskoteci te večeri upoznala jednog mladića koji ju je uz pomoć dvojice prijatelja koji su je držali, prisilio na spolni odnos.

- Ljeto je, šta da vam kažem. Mi ovakvih situacija imamo po desetak svakog ljeta i nekad se dešava da cure prijave silovanje, a onda kad se mehanizam pokrene, odbijaju suradnju s nama, ne žele dati odjeću na vještačenje i odbijaju ginekološki pregled – izjavio je jedan splitski policajac za “Slobodnu Dalmaciju“.

Prije nekoliko dana, podsjećaju mediji, zabilježen je i slučaj na Hvaru kada je 21-godišnja Australijanka prijavila četiri godine starijeg državljanina Velike Britanije da ju je silovao. Ona je odmah nakon što je sve prijavila, napustila Hrvatsku i otišla u drugu zemlju na odmor, a Britancu je oduzet pasoš i svaki dan se mora javljati u splitsku policiju do okončanja postupka.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: