Objavljeno: 11.08.2017 u 15:43 | Vijesti | Komentara:

STIŽE VELIKO OSVJEŽENJE, TEMPERATURE PADAJU I ZA 15°C: Evo koliko bi to trebalo trajati!?

Širom regije najavljuje se kraj perioda velikih vrućina i osvježenje koje dolazi ovog vikenda.

kisa-zahladjenje

Tako su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH objavili  vremensku prognozu za narednu sedmicu, a kako najavljuju, već predstojećeg vikenda, očekuje nas velika promjena vremena i osvježenje.

Osjetan pad temperatura u cijeloj zemlji prognozira se za period od 12. do 15.08., kada se jutarnje temperature u Bosni očekuju od 10 do 15°C, a u Hercegovini od 14 do 19°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni trebale bi se kretati do 27°C, a u Hercegovini do 33°C.

- U periodu od 16. do 22.08. jutarnje temperature u Bosni se prognoziraju od 13 do 18°C, a u Hercegovini od 16 do 21°C, dok će bi dnevni maksimum u Bosni mogao dostizati vrijednosti do 32°C, a u Hercegovini do 36°C, navode iz FHMZ BiH.

HRVATSKA. - Kiše i grmljavine, gdjegod i olujnog nevremena, bit će danas, te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna te vjetrovitija, na Jadranu uz često jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Vjetrovito će biti i u nedjelju, a početkom novoga tjedna mirnije i ponovno toplije, sve češće i vruće, piše Zoran Vakula za HRT.

- U subotu diljem Hrvatske dolazi znatna promjena vremena, ponovno jača u kopnenom području, gdje je velika vjerojatnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s tučom. Poslijepodnevna temperatura u subotu će biti i za desetak °C niža nego danas, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren, gdjekad i jaki sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu često jaka, na udare i olujna bura i tramontana…

..Od nedjelje ponovno sunčanije, a početkom novoga tjedna, uz slabljenje vjetra i toplije, sve češće i vruće, osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem i južnom Jadranu, gdje će već u nedjelju biti pretežno sunčano. Na sjeveru Jadrana oblačnije, ali bez kiše. Ona će vjerojatno ponegdje izostati i u najoblačniju i najnestabilniju subotu. Na žalost, teško je reći gdje, kao i prognozirati pojavu neverina i pijavica. No mogućnost postoji – na sjevernom Jadranu već u petak, a u subotu posvuda – navodi se u ovoj prognozi za Hrvatsku.

SRBIJA. Ekstremnim vrućinama se konačno nazire kraj, navodi SerbianMeteo, a evo šta još stoji u njihovoj prognozi:

- U subotu popodne doći će do osvježenja s kišom i pljuskovima u svim krajevima. Ponegdje će biti i obilnijih padavina u noći između subote i nedjelje. Temperature tokom dana kretaće se između 26 i 30°C, na jugu do 34°C. U nedjelju će biti svježije sa kišom. Temperature će biti za 5-10°C niže nego u subotu. U nedjelju krajem dana doći će do djelimičnog razvedravanja. U ponedjeljak i utorak će biti uglavnom sunčano i prijatno toplo s temperaturama između 24 i 28°C. Od srijede temperature će ponovo biti iznad 30°C, ali ne očekuju se ovakve vrućine i maksimalne temperature ne bi trebalo da pređu 33-35°C…

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: