Objavljeno: 04.07.2013 u 12:00 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Šokantan snimak: Doktor tukao bespomoćnog pacijenta koji je kasnije preminuo (VIDEO)

doktor-tukao-pacijentaŠokantan snimak na kojem se vidi kako ruski doktor udara pesnicom pacijenta koji bespomoćno leži na krevetu, a koji je preminuo kasnije na odjelu intezivne njege, objavljen je na YouTubeu.

Andrej Votakov, doktor sa snimka se pravdao “iscrpljenošću poslije 24-časovne smjene”. Policija je saslušala Votakova, koji nije imao sličnih incidenata u svojoj karijeri. Inače, riječ je  o načelniku klinike za anesteziologiju i intezivnu njegu. Incident se dogodio u ruskom gradu Perm.

- Čim sam ušao u sobu, pacijent je počeo da me naziva pogrdnim imenima. Proveli smo toliko vremena u ovom izuzetno komplikovanom slučaju kako bismo mu pomogli da se oporavi, a on nije imao nijednu riječ zahvalnosti. Kada se na to doda hronični umor, zanio sam se i udario ga nekoliko puta u prisustvu mojih kolega – kazao je Votakov ruskim medijima.

On je dodao i da su nastavili sa tretmanom, ali da je nažalost, pacijent ubrzo preminuo.

Votakov je izjavio da mu je žao zbog incidenta i uputio izvinjenje pacijentu i njegovoj porodici.

Policija trenutno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja i utvrđuje da li su doktorovi udarci doprimijeli da pacijent umre.

Izvor: bportal.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: