Objavljeno: 16.04.2015 u 17:10 | Aktualno, Vijesti | Komentara:

RAZBIO BANKARE: 12 poslovnica, niko nije znao odgovor na ovo pitanje

Toni Milun je profesor matematike iz Splita, čija popularnost svakodnevno raste zahvaljujući agnažmanu na web stranici i društvenim medijima. U najnovijem videu razotkriva veliku financijsku nepismenost djelatnika/ca u 12 poslovnica različitih banaka.

Screenshot: Youtube

Screenshot: Youtube

“U obilasku banaka u Zagrebu naišli smo na veliku financijsku nepismenost djelatnik/ca. Djelatnici banaka nisu znali koriste li usluge koje nude (tekući račun, stambeni kredit) jednostavni ili složeni kamatni račun, dekurzivni ili anticipativni, konformni ili relativni kamatnjak”, piše profesor Milun u opisu videa, objavljenom na njegovom YouTube kanalu.

U većini banaka nisu znali odgovoriti na njegova posve legitimna pitanja o kreditu kojeg bi htio uzeti, a u jednoj su mu banci čak odbrusli da se “vidi da je došao s matematičkim zadacima, a to nije njihov posao”.

U nastavku pogledajte kako je profesor “rešetao” nedovoljno spremne djelatnike banaka, a ostatak poučnih matamatičkih videa koji vam itekako dobro dođu u svakodnevnom životu pogledajte na njegovoj stranici ili YouTube kanalu

Izvor: danas.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: