Objavljeno: 07.01.2015 u 10:29 | Vijesti | Komentara:

Rasplakaće i najhladnije: Dirljivi susret vlasnika i izgubljenog psa (VIDEO)

Mnogi ljudi ne mogu da zamisle praznik bez petardi i vatrometa. Njihova “zabava”, međutim, nekad umije da izazove i nesreću…

Upravo to se dogodilo jednoj američkoj porodici, koja je 2012. godineizgubila svoju kucu po imenu Dora.

Dora se, naime, izgubila kada je preplašena vatrometom pobjegla od kuće. Sve se to dogodilo 4. jula, na praznik koji se širom Amerike proslavlja uz vatromet.

Kada su shvatili da njihove mezimice nema, članovi porodice su se odmah dali u potragu, koja je trajala nekoliko mjeseci. Raspitivali su se u komšiluku, dijelili flajere, obišli sve parkove, ulice, prihvatilišta…

Nakon nekoiliko mjeseci nadanja, strepnje i straha, pomirili su se sa činjenicom da više nikada neće vidjeti svoju kucu.

Vrijeme je prolazilo, a praznina u njihovom životu nije mogla biti popunjena.

Jednog dana tišinu je prekinuo telefonski poziv koji je ponovo probudio ugašenu nadu. Sa druge strane žice nalazio se volonter jednogprihvatilišta za napuštene životinje, udaljeno od porodične kuće 20 kilometara. Dora se nalazila kod njih.

Niko ne zna kakvo je Dorino iskustvo sa vatrometom izgledalo i koliki je strah pretrpjela. Ipak, volonteri su joj pristupili sa velikom pažnjom i vrlo brzo pozvali vlasnike, kako bi životinja bila vraćena u svoj dom.

Ponovni susret sa vlasnikom bio je veoma dirljiv, a zabilježen je i kamerom. On je raznježio hiljade ljudi, a mnoge je i rasplakao. Vrijeme je da ga i vi pogledate.

Izvor: svijetzivotinja.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: