Objavljeno: 24.11.2013 u 13:54 | Vijesti | Komentara:

Pripremite kape i šalove, od sutra snijeg!

Ukoliko niste, pripremite toplu odjeću, kape i šalove jer se u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje susnježica i snijeg.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne padat će malo kiše, a u noći na ponedjeljak u BIH se očekuje susnježica i snijeg, dok će u sjevernim područjima padati kiša.

Snijeg i susnježica očekuju se i u ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka isnosit će od minus 2 do 3 stepena Celzija, na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepena Celzija, a najviša dnevna temperatura iznosit će od 0 do 5 stepeni Celzija, a u Hercegovini od 8 do 12 stepeni Celzija.

Oblačno sa snijegom u većem dijelu zemlje će biti i u utorak i srijedu, a temperature će dodatno pasti. Prema prognozama meteorologa jutarnja temperatura će iznositi od minus 5 do minus 1, a u Hercegovini od 1 do 5 stepena Celzija, dok će najviša dnevna biti od minus tri do jedan, a na jugu Hercegovine od 4 do 8 stepena Celzija.

Uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike, moguće su pojačane tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Osjetno niže temperature, kao i padavine, naročito u dijelu Bosne, dodatno će kvariti ugođaj. Na jugu će, kao i u većem dijelu zemlje preovladavati sjeverno strujanje, pri čemu bi, uz više sunca, opšta slika ipak trebala biti ljepša.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: