Objavljeno: 27.05.2015 u 13:02 | Vijesti | Komentara:

POTOP KAKAV AMERIKA NE PAMTI: Pogledajte pustoš koju su ostavile poplave i tornado (FOTO) (VIDEO)

Spasioci pretaražuju 750 oštećenih zgrada. Automobila ima na vrhovima kuća, a mrtvi leže na ulicama, vlada potpuni haos, kazala je lokalna stanovnica Marija del Rosario

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Spasilački timovi danas su nastavili potragu za 12 članova dve porodice čiju je kuću u Teksasu odnela reka koja se prelila.

Oštećeno je 1.000 kuća u meskičkoj državi Koauila, a guverner Ruben Moreira je precizirao da je poginulo 10 odraslih i troje dece, a jedna beba je nestala. Povređeno je 150 ljudi koji su smešteni u bolnicu. Strahuje se da bi broj mrtvih mogao da poraste, preneo je Bi-Bi-Si.

U jednom trenutku tornado je dostigao brzinu od 270 -300 kilometara na sat i većina onih koji su poginuli zadesila se na ulici, kada je naišao udar tornada, saopštile su vlasti.

Iznenadni nalet vetra otrgao je bebu iz ruku njene majke i dete je nestalo, izjavio je ministar policije te pokrajine, Viktor Zamora za AP.

Gradonačelnik Akune Evaristo Lenin Peres je kazao da je to bio prvi tornado u tom gradu od njegvoog osnivanja, pre više od 100 godina.

Spasioci pretaražuju 750 oštećenih zgrada. Automobila ima na vrhovima kuća, a mrtvi leže na ulicama, vlada potpuni haos, kazala je lokalna stanovnica Marija del Rosario za meskičke novine “La Hornada”.

U američkom gradu Hjustonu, vlasti su pronašle još tri tela u poplavnoj vodi, tako da je s tim brojem ukupan broj poginulih u nevremenu u Oklahomi i Teksasu porastao na 11.

U Teksasu je oštećeno ili uništeno više od 1.000 kuća a raseljeno je nekoliko hiljada ljudi.

Američke vlasti su saopštile da tragaju za žrtvama i procenjuju štetu duž granice Teksasa i Meksika, kod mesta Sijudad Akune.

Guverner Teksasa Greg Abot saopstio je vanrednu situaciju u 37 oblasti.

Najviše štete pričinjeno je u Vimberliju gde je reka odnela jednu kuću nakon čega je kuća udarila u most. Pronađeni su samo ostaci kuće a među žrtvama ima i dece.

Rano jutros, lokalne vlasti nisu mogle da potvrde da li je u toj kući bilo svih 12 ljudi.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: