Objavljeno: 14.03.2016 u 15:46 | Vijesti | Komentara:

POSLJEDNJE RIJEČI SRPSKOG GLUMCA DOKTORIMA PRIJE SMRTI: “Šta ću ja ovdje, vodite me u…”

Sa ovog svijeta ispraća se velikan srpskog i ex-jugoslovenskog glumišta Dragan Nikolić. Neutješna je njegova supruga Milena Dravić, rodbina, prijatelji, kolege i obični građani… Posljednje dane svog života proveo je na beogradskoj VMA gdje je cjelokupno osoblje pokazivalo veliko poštovanje i ljubav prema njemu.

dragan-nikolic-foto

Prema riječima jednog člana tima koji je brinuo o glumcu, Dragan se dostojanstveno borio s opakom bolešću i do posljednjeg dana je vjerovao u izlječenje.

– Bio je izuzetno pažljiv. Znao je ime svakog doktora, medicinskog osoblja i njihove nadimke. Vedar duh i duhovitost zadržao je i pored teške bolesti. U danima kada je bio raspoložen šetao se i tražio da ide u kafanu na ćevape sa svojom Milenom i kumom Sekom Sablić. Govorio je: “Šta ću ja ovdje, zašto ležim, hoću u kafanu!” – započinje priču sagovornik beogradskog Kurira, koji je zbog svog posla insistirao na anonimnosti.

O Draganu su do posljednjeg dana brinuli i dolazili mu u posjete supruga Milena Dravić i vjenčana kuma Seka Sablić.

– Pratio je šta pišu novine o njemu. Zahvaljivao je na podršci koju je svakodnevno dobijao. U najtežim trenucima pokazao je šta je šmeker i legenda. Napravio je prisan odnos sa svima nama i kao da smo bili njegova porodica. Svima u kolektivu je mnogo žao što je otišao. Plakali smo kao djeca kad je preminuo – kaže sagovornik Kurira sa Vojnomedicinske akademije.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: