Objavljeno: 01.04.2017 u 12:06 | Regija, Vijesti | Komentara:

Penzionerka s lažnim pištoljem opljačkala tri apoteke u Valjevu

Šezdesetogodišnja penzionerka i domaćica G. M., ‘naoružana’ plastičnim pištoljem, uspjela je u dva navrata da opljačka apoteku iz velikog lanca firme ‘Vega’ u širem centru Valjeva, na uglu Knez Mihailove i Sinđelićeve ulice!

apoteka

To joj nije bilo dovoljno, pa je koristeći pištolj “plašljivac” poharala i privatnu apoteku na Jadru u gradu na Kolubari. Iz objekata je ukupno odnijela oko 52.000 dinara.

Žena u zrelim godinama pokušala je da opljačka i dvije menjačnice u Valjevu, ali joj radnici nisu dali novac, čak su je – otjerali! U apoteke i mjenjačnice banula bi maskirana maramom i naočarima za sunce, te ogrnuta šalom. U zaposlene u apotekama uperila bi pištolj i uz prijetnje ih primorala da joj predaju novac iz pazara.

Očigledno, u pljačku je išla smišljeno, maskirana, koristeći plastični pištolj “plašljivac”, tražeći od radnica da joj daju sav novac – kaže izvor “Novosti”.

- Ipak, iako je smatrala da će uspjeti da sakrije identitet, očigledno nije bila dovoljno dobro maskirana, pa je policija ubrzo uspjela da je otkrije i uhapsi.

Radnice jedne od opljačkanih apoteka kažu da niko nije ni pomišljao da je ta žena u stvari razbojnik.

- Djelovala je kao svaka druga mušterija koja je došla po lijek – kažu apotekarke koje su insistirale na anonimnosti. – Umjesto da traži lijek, ili izvadi recept, potegla bi pištolj koji je djelovao kao da je pravi. Bili smo zaprepašćeni kad smo saznali da je ona poslije izvesnog vremena pokušala da opljačka i nekoliko mjenjačnica u Valjevu.

Međutim, radnike u menjačnici nije usjpela da uplaši, pa je ostala “kratkih rukava”. Navodno, oni su je hladnokrvno otjerali napolje i sve prijavili policiji.

PRITVOR 30 DANA

U saopštenju Policijske uprave u Valjevu navodi se da je G. M. nakon privođenja predata osnovnom tužiocu. Na prijedlog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

Izvor: novosti.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: