Objavljeno: 27.09.2015 u 19:45 | Vijesti | Komentara:

PAPA ISPRIČAO VIC O PUNICAMA Svi ga prepričavaju i trgaju se od smijeha

Tokom posjete SAD-u, papa je odbio političare i radije jeo s beskućnicima, izrazio podršku useljenicima, vozio se u “fići”.

Pope Francis Visits The Festival Of Families On Philadelphia's Benjamin Franklin Parkway

Ali u mnogočemu je najviše iznenadio njegov govor u Philadelphiji. Potpuno zaobišao “zacrtani” protokol i govor koji je unaprijed podijeljen novinarima. U njemu je Papa kritizirao SAD zbog “ugrožavanja vlastite budućnosti zbog zanemarivanja najpotrebitijih”. Trebao je govoriti i o zdravstvenoj zaštiti te pravima radnika. ali, umjesto da (opet) naljuti američke konzervativce, papa je odlučio nasmijati hiljade okupljenih među kojima su bile i mnoge zvijezde iz filmskog i muzičkog svijeta.

Nakon što je rekao kako je porodica “tvornica nade”, Papa je zastao, nasmijao se i nastavio: “Da, sada sigurno mislite kako je meni lako tako pričati jer nisam u braku”.

“Mnoge porodice nose križ, razdvojene su i suočavaju se s mnogim problemima. Porodice se svađaju. Ponekada lete tanjuri i djeca znaju izazivati glavobolje. A punice… Njih bolje da uopće ne spominjem”, rekao je Papa i do suza nasmijao okupljene vjernike.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: