Objavljeno: 07.04.2016 u 12:32 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Ovaj 7-godišnji dječak je spasao život svojoj majci, ali način na koji je to uradio će vas ostaviti u gorkim suzama…

Roditelji se mnogo žrtvuju zarad svoje djece, kako bi im omogućili da imaju srećan život i malo kad traže nešto zauzvrat. To je ono što ovu priču čini rijetkom. Kada se desi da su i majka i dijete oboljeli od neizlječive bolesti, čini se da su sve nade izgubljene. Ali u posljednjem trenutku desilo se čudo.

pre-dve-godine-petogodisnjem-cen-ksiaotianu-ustanovljena-je-dijagnoza-sa-malignim-tumorom-na-0

Prije dvije godine, petogodišnjem Čen Ksiaotianu ustanovljena je dijagnoza sa malignim tumorom na mozgu. Čak ni to nije bilo sve, njegovoj majci, Žo, 34, dijagnozirana je hronična bolest bubrega, samo par mjeseci kasnije. Boravili su zajedno u bolnici naredne dvije godine, boreći se sa bolešću.

U početku, doktori su mislili da Čen ima velike šanse da se oporavi, međutim stanje mu se pogoršalo, ostao je slijep i paralizovan. Za to vrijeme, Žoino stanje sa bubrezima doživjelo je kritično stanje kada je morala da se obavi hitna transplatacija, jer joj je život bio ugrožen.

Doktori su imali ideju. Čenov bubreg mogao je da spase život njegovoj majci. U početku, Žo nije prihvatila tu ideju. “Apsolutno nije htjela da čuje za to“, kako je govorila njena majka. Ali kada je Čen čuo tu ideju bio je uporan. “Mama, želim da ti spasim život“, govorio je.

u-pocetku-doktori-su-mislili-da-cen-ima-velike-sanse-da-se-oporavi-medutim-stanje-mu-se-3

Nakon mnogo ubjeđivanja, Čo je prihvatila da joj poklone život koji bi joj sin poklonio. Rekla je, da ako bi njen sin umro, jedino bi bubreg ostao u njoj kao sjećanje na njega.

Nekoliko dana kasnije Čen je preminuo. Doktori su hitro uklonili njegov bubreg i jetru. Prije nego što je procedura započeta, doktori su održali momenat ćutanja u spomen Čenove žrtve.

pre-nego-sto-je-procedura-zapoceta-doktori-su-odrzali-momenat-cutanja-u-spomen-cenove-zrtve-11

Procedura je izvršena uspješno. Čenovo tkivo je odlično prilagođeno i Žou se ubrzo nakon toga potpuno oporavila. Doktori su to nazvali čudom

Čen nije spasio život samo svojoj majci. Njegovi ostali organi spasili su još dva života. Nevjerovatno je kako je jedan sedmogodišnjak uspjeo toliko da im utiče na živote.

procedura-je-izvrsena-uspesno-cenovo-tkivo-je-odlicno-prilagodeno-i-zou-se-ubrzo-nakon-toga-12

Počivaj u miru, Čen.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: