Objavljeno: 28.04.2016 u 12:55 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Osoba s invaliditetom je ušla u restoran, a evo šta je konobar učinio…

Alex Ruiz, 22-godišnji konobar iz Georgie, na društvenim je mrežama izazvao oduševljenje. Naime, na molbu muškarca bez ruku, Alex mu je nesebično pomogao pojesti ručak

konobar-hrani-covjeka

Mladi je konobar sjedio s gostom više od trideset minuta, strpljivo ga hraneći. Mušterije su bile vidno dirnute i oduševljene , gledajući ovaj živi primjer ljudske dobrote u današnjem svijetu.

Sve to snimio je, a potom i objavio na Facebooku Reginald Wiedener , inače redovna mušterija Cinco de Mayo restorana u Georgiji (SAD), gdje se odigrala cijela situacija.

- Alex je cijelo vrijeme imao osmijeh na licu. Nije se žalio u vezi toga što radi, izgledalo je kao da mu je zaista stalo. – otkrio je Reginald CBS-u te dodao:

- Ovo me duboko dirnulo u srce. Još uvijek postoje dobri ljudi na svijetu.

Alexova kolegica i kćerka vlasnika restorana, Crystal Figueroa komentarisala je kako nije iznenađena ovom gestom mladog konobara. On je, prema njenim riječima, dobar i uvijek pristojan.

- Činjenica da je samo došao i pomogao nepoznatom muškarcu da pojede svoj obrok, govori sve potrebno – rekla je Crystal.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: