Objavljeno: 26.06.2016 u 17:16 | Vijesti | Komentara:

OPASNOST U BAZENIMA: Tinejdžerka umrla zbog ZARAZE koja vreba u slatkoj vodi!

Osamnaestogodišnjakinja je ubrzo nakon zaraze preminula.

bazen-foto-ilustracija

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Akva-park u Sjevernoj Karolini je zatvoren nakon što je jedna djevojka preminula jer je u organizam unijela amebu koja jede mozak.

Loren Sajc (18) preminula je nakon što se tokom raftinga zarazila opasnom amebom koja izjeda mozak.

- Prvi rezultati su pokazali da je ova opasna ameba prisutna u vodi. Akva-park je odmah zatvoren – rekli su zvaničnici i dodali da je voda uzorkovana čak 11 puta.

Roditelji nesrećne devojčice su očajni.

- Srce nam je slomljeno, izgubljeni smo bez naše Loren. Ne može da prihvatimo da naša djevojčica koja je toliko voljela život i prirodu umre na ovakv način – rekao je otac Džejms.

Ova vrsta amebe može se pronaći tokom ljeta u slatkim vodama. Napada mozak i u roku od devet dana, u 97 odsto slučajeva, pacijent umire. Američki zvaničnici čine sve da očiste akva-park od ove pošasti. Dok ne budu sigurni da su u tome uspjeli, park je do daljeg zatvoren za posetioce.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: