Objavljeno: 08.05.2018 u 16:45 | Vijesti | Komentara:

NJEMAČKA POLICIJA U ŠOKU: Bosanci usred Berlina u parku “okrenuli” 12 jagnjadi! (FOTO)

Proljetno sunce u nedjelju je okupalo Berlin i izvuklo stanovnike njemačke metropole na čist zrak. I policija je uživala u relativno mirnom danu sve dok nije stigla neočekivana prijava.

njemacka-jagnjad

- Molim vas, otiđite do parka ”Friedrichshain”. Nekoliko osoba iz automobila vadi oguljene ovce – navela je policija u ponedjeljak na svojoj Facebook stranici.

Kada su policajci stigli u park, naišli su na šokantan prizor, barem iz ugla Nijemaca. Na livadi se, iznad vatre, okretalo 12 janjadi, a ražanj su pokretali automobilski akumulatori!

Slavlje je organiziralo 150 ljudi, uglavnom državljana Bosne i Hercegovine.

Jedan učesnik objasnio je kasnije da su slavili Đurđevdan, čudeći se medijskoj pažnji, jer na isti način i na istom mjestu okupljaju se već 10-ak godina za praznik.

Policija je odmah prekinula “skup”, pozvala vatrogasce koji su ugasili vatru. Janjad su skinuli s ražnja, oni pečeni pojedeni na mjestu slavlja, drugi vraćeni u automobile.

Učesnici “berlinskog ražnja” mogu očekivati prekršajnu prijavu zbog paljenja vatre na travi i korištenja baterija s kiselinom u javnom parku.

Iz administracije berlinskog senata objašnjavaju da kazna može dostići i 5.000 eura.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: