Objavljeno: 24.03.2015 u 18:06 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Niko nije htio da mu dođe na rođendan, a onda je doživio nešto što će pamtiti cijeli život

Odin je 13-godišnji dječak koji boluje od aspergerovog sindroma, jednog od oblika autizma. Zbog toga mu je jako teško da sklapa prijateljstva i vršnjaci ga često ismijavaju.

odin-rodjendan (1)

Njemu je juče bio rođendan, ali se niko od drugova iz škole nije pojavio, iako je poslao pozivnice. Zato je njegova mama Melisa riješila da ga odvede na kuglanje, a na društvenim mrežama je pitala sugrađane iz mjesta Piterburou u Kanadi, da li bi došli u kuglanu da mu požele srećan rođendan. Takođe, ona je pitala da li bi mu neko poželio srećan rođendan preko poruke, da bi se osjećao malo bolje.

odin-rodjendan (2)

odin-rodjendan (3)

Melisa nije očekivala da će njena pozivnica postati tako viralna i bila je u potpunom šoku kada je ispred kuglane “Lejkvju” zatekla na stotine ljudi sa balonima i poklonima koji su željeli da Odinu požele srećan rođendan. Svi su željeli da se slikaju sa njim, a dječaku nije silazio osmjeh sa lica.

odin-rodjendan (4)

Takođe, jedna devojčica mu je napravila tortu i donijela je, a ovaj događaj je postao toliko popularan, da je na tviteru dobio i svoj haštag.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: