Objavljeno: 16.10.2017 u 19:41 | Vijesti | Komentara:

NAKON 100 DANA BORBE ZA ŽIVOT: Ovo piše otac dječaka Mehmeda Šabića (12) iz Gračanice

Sredinom sedmog mjeseca ove godine, 12-godišnji dječak Mehmed Šabić iz Gračanice stradao je u teškoj nesreći. On je u požaru šupe u svom dvorištu kuće u naselju Čiriš zadobio opekotine koje su zahvatile 65 posto njegovog mladog tijela.

otac-sin-borba

Bio je na aparatima koji su ga održavali u životu, a prebačen je na kliniku u Zagreb, gdje se njegovo stanje postepeno počelo poboljšavati.

Na svom Fejsbuk profilu Mehmedov otac Nedim je podijelio ovaj status, na 100. dan borbe za život njegovog sina…

- 100 dana borbe Mehmeda, doktora, nas roditelja i mnogih drugih. Jedan veliki tim. Hvala na tome dragom Bogu, pa svima ostalim. Iza nas je opeklina od 66% tijela, sepsa, zatajenje bubrega, kako smo izdržali i mi i on, to znamo mi, ali i dalje smo spremni. Sada stojimo bolje. Dočekali izlazak iz sepse, prvi uzdah, buđenje, pa i prvi korak skidanje sa mašina jedne po jedne, mnogo mnogo transplatacija, 27 dubokih narkoza.

otac-sin-borba-2

Pred nama i dalje dug dug put za dobijanje dijela po dijela tijela. Počinjemo sa idućom sedmicom otpuštanje šaka i laktova, duga i teška operacija, dotad hodanje, grljenje, vježbe, psihičko pripremanje. K`o i dosad hrabro, uporno, prema boljem sutra. Nema predaje, niti priče o tome. Sine, volimo te, pun gas do poda, mama i baba su tu. KAPA DOLE.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: