Objavljeno: 26.11.2015 u 12:54 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Najtužnija praznična slika: Jela je bombone i smijala se, a onda je više nikad nisam vidjela…

Kraj novembra i decembar uvijek donose prazničnu atmosferu, ali za Loren Farno iz Mičigena ovaj period godine donosi i tužne uspomene na dan kada joj je dijete silovano i ubijeno. Ona je na svom Fejsbuku podelila posljednju sliku svoje kćerkice uz dirljivu poruku.

Dvogodišnja Lili na slici sjedi pored jelke i smijulji se, a Loren objašnjava da je to posljednja slika njene kćerke. Nedugo nakon toga Lilin otac Džef Volfenberger je došao da pokupi djevojčicu, a onda je njegova nova supruga Rene King silovala i brutalno ubila samo zato što se upiškila.

- Prije tačno pet godina ona je jela bombone sa mojim tatom i rekla sam joj da se obuče. Pogledala me je sa suzama u očima i pitala “Zašto, mama?” Ja sam joj samo rekla da mi je žao. Držala sam je za ruku dok smo išle da se nađemo s njenim “ocem”, a ona je sve vrijeme plakala… Stigli smo na mjesto sastanka i ona je plakala, tražila je da je ne puštam da ide. Samo sam joj ponavljala da mi je žao, da je volim i da ću je vidjeti sutra. Uzeo ju je, i nastavila je da plače. Poljubila me je još jednom i onda su otišli, a ona je plakala i pokušavala da se vrati. Takav zvuk se nikad ne zaboravlja – prisjeća se majka.

mala-lily (2)

Loren se dalje prisjeća trenutka kada su joj javili da joj je kćerka mrtva.

- I dalje ne mogu da se probudim tog 20. novembra a da se ne sjetim svake grozne uspomene. Nedostaješ mi, Lili, beskonačno i više od toga i nikad neću prestati da se borim za tebe. Ako čitate ovo molim vas zagrlite svoje dijete malo jače i malo duže, jer nam ništa od toga nije obećano i sutra – piše majka.

Kingova je 2012. godine osuđena za silovanje i ubistvo djevojčice, a poroti je trebalo svega dva sata da donesu odluku.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: