Objavljeno: 07.08.2017 u 11:09 | Svijet, Vijesti | Komentara:

NAGRAĐIVANA UMJETNICA PRONAĐENA MRTVA Bila je trudna šest mjeseci, uzrok smrti iznenadio doktore: ‘Mislili smo da se to ne treba ni liječiti…’

Nagrađivana britanska umjetnica Francesca Lowe pronađena je mrtva u svom domu nekoliko dana nakon što se zarazila norovirusom i nekoliko tjedana nakon što je obavila EKG.

umjetnica

Lowe je mrtvu u kupaonici pronašao muž, a tragedija je još veća jer je umjetnica bila u šestom mjesecu trudnoće, piše Mirror.

Istraga o njezinoj smrti pokazala je da je nesretna žena 23. siječnja ove godine preminula zbog niza sitnih zdravstvenih problema. Njezin muž Gavin Nolan, također umjetnik, pronašao ju je u kupaoni u njihovom stanu u Londonu.

- Ustao sam i otišao u kupaonu. Francesca je bila tamo, naslonjena na školjku. Zahod je bio povraćan, a kad sam je dotaknuo, bila je hladna. Izvukao sam je u hodnik i počeo oživljavati prije nego sam pozvao hitnu pomoć, rekao je.

37-godišnja majka studirala je na Kraljevskoj akademiji, a radove je izlagala u Londonu, New Yorku i Pekingu. Predstavljala je Veliku Britaniju u nekoliko navrata na međunarodnim bijenalima i dobitnica je više nagrada.

Zbog šuma na srcu, koje je imala odmalena, nekoliko tjedana prije smrti otišla je na EKG, a dva dana prije zarazila se norovirusom, želučanom virozom koja kod većine ljudi prolazi bez specijalne terapije. Toksikološki nalaz pokazao je da u tijelu nije imala nikakve tragove lijekova, droga ili alkohola.

Francesca je i tijekom prve trudnoće 2012. bila na pregledu srca i ustanovljen je prolaps mitralnog zaliska koji se u većini slučajeva ni ne mora liječiti. Liječnici su u istrazi rekli da ništa nije upućivalo na ozbiljnije zdravstvene probleme, no ipak je to bio uzrok smrti.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: