Objavljeno: 31.08.2013 u 10:45 | Featured, Ostalo | Komentara:

Iskrena i istinska ljubav: To je ono što ostaje

iskrena-ljubav

Početak ove priče seže daleko u prošlost, kada je jedan otac kaznio svoju petogodišnju kćerkicu jer je izgubila vrlo dragocjenu stvar, a novca je u to vrijeme bilo vrlo malo…

Bilo je božićno vrijeme.

Sljedećeg jutra je djevojčica donijela mali poklon i rekla: “Tata, to je za tebe”.

Tati je bilo vrlo neugodno.

No, kad je otvorio kutiju i vidio da unutra nema ničega, jako se naljutio. Kćerkicu je prekorio: “Ne znaš da se, ako nešto pokloniš, očekuje da se u kutiji i nešto nađe?”

Djevojčica ga je žalosno pogledala i sa suzama u očima rekla: “Tata, ali nije prazna. Do vrha sam je napunila poljupcima samo za tebe!”

Tata je bio ganut. Kleknuo je pred kćerkicu, jako je zagrlio i zamolio je za oproštaj.

Do kraja života čuvao je tu kutiju pored kreveta i uvijek, kada se osjećao izgubljeno i očajno, uzeo je, otvorio i iz nje uzeo jedan nevidljivi poljubac i sjetio se ljubavi koju je njegova kći spremila unutra…

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: