Objavljeno: 11.04.2015 u 10:40 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Kontroverzni muftija dozvolio muževima da pojedu svoje supruge

Vjerski lider u Saudijskoj Arabiji izjavio je da je muževima dozvoljeno da pojedu svoje supruge, ali samo ukoliko su gladni.

sheikh-abdul-aziz-al

Muftija u Saudijskoj Arabiji Šeik Abdul Aziz bin Abdulah šokirao je svijet novom fatvom po kojoj muževi smiju da pojedu svoje supruge ili neki dio nje i da za to ne odgovaraju.

Šeik je rekao da je ovo pravilo još jedan dokaz da žena treba uvijek da služi svom mužu i da se za njega žrtvuje.

Ovaj kontroverzni muftija šokirao je svijet i ranije izjavom da sve crkve treba srušiti kako bi se poštovao islamski zakon.

Saudi Arabia Tourism

Podsjetimo, žene u Saudijskoj Arabiji inače teško žive. Njima nije dozvoljeno da otvore ni račun u banci bez saglanosti muškog člana porodice, ne smiju nigdje da putuju bez muške pratnje, niti da voze automobil.

Do 2011. godine nije im bilo dozvoljeno ni da glasaju na izborima.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: