Objavljeno: 22.03.2016 u 12:34 | Showtime, Vijesti | Komentara:

KARLEUŠA ODGOVORILA SARAJEVSKOM HODŽI KOJI JE OSUDIO MARIJIN KONCERT: Šejtan je u ljudima koji …

Bosanski imam iz Sarajeva Muhamed Velić proglasio je Mariju Šerifović za šejtana iliti đavola jer je prošlog petka održala koncert u sarajevskoj Zetri. Iako su do sada u ovoj hali nastupali mnogi pjevači iz Srbije, predstavnik Islamske zajednice udario je baš na jedinu srpsku evrovizijsku pobjednicu koja je na spektaklu okupila više od 16.000 ljudi.

marija-sarajevo

Ona je u Zetri ugostila majku Vericu, Jelenu Karleušu, Jovanu Nikolić, koje su takođe zasmetale imamu, kao i Adila, Saleta Tropika, Mirzu Selimovića, Amara Gileta Jašarspahića i Harisa Berkovića, ali o njima u njegovom postu nije bilo riječi.

Naime, prije početka koncerta Velić se oglasio na Fejsbuku.

efendija-slika

- Večeras će u Zetri, a to je nekoliko stotina metara vazdušnom linijom od moje džamije, nekoliko srbijanskih pjevačica na nedozvoljen i odiozan način zabavljati sarajevsku publiku, pjevaće svi uglas: „Molitva, molitva.“ A prava je molitva zasigurno samo u vrijeme namaza i u džamiji. Jedni će sa šejtanima vrištati i pjevati, a drugi će s melecima klanjati i istinski se moliti. Moliti se i za ove prve – da ih dragi Allah uputi na pravi put i da im podari pameti – napisao je Velić.

Kontaktirali smo sa Šerifovićevom, koja je i dalje bila pod utiskom zbog uspješnog koncerta.

- Zauvijek ću biti zahvalna Sarajevu na sjajnoj večeri koju su mi priredili. Moje srce je puno i još ne mogu da saberem sve utiske. Zaista fascinantna noć – kaže Marija, koja o imamu nije htela da izusti ni reč.

Pozvali smo i Marijinu gošću Jelenu Karleušu, koja je bila rječitija.

- Šejtan iliti đavo je u ljudima koji napadaju one koji šire ljubav, mir i toleranciju. U Zetri je te večeri vladala čista ljubav. Žao mi je što gospodin Velić nije došao da se lično uvjeri, ali biće prilike – poručila je pjevačica.

Inače, Mariju 25. marta očekuje koncert u beogradskom Narodnom pozorištu i 7. aprila u Sava centru.

Izvor: Kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: