Objavljeno: 18.07.2013 u 14:59 | Vijesti | Komentara:

Kampanja u Dubaiju: Za svaki izgubljeni kilogram obećan im gram zlata

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

VLASTI Dubaija imaju veoma čudan novi plan za poticanje mršavljenja građanstva: za svaki kilogram izgubljene tjelesne težine, “natjecatelj” će biti nagrađen gramom zlata, piše Huffington Post.

U Dubaiju, gradu s preko 2,100.000 stanovnika, sve je veći broj pretilih ljudi. Stoga je pokrenut novi program koji stupa na snagu u petak; natjecatelji će se do tada prijavljivati, a zatim će svi redom stati na vagu kako bi se zabilježila njihova početna težina.

Za svaki kilogram koji izgube u roku od 30 dana, bit će nagrađeni gramom zlata, čije je trenutna tržišna vrijednost oko 45 dolara.

Ovo je pokušaj usvajanja zdravijeg života u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje problem debljine postaje sve veći, a uzrok tome je prehrana u restoranima brze hrane te nedostatak kretanja i vježbanja.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: