Objavljeno: 13.01.2015 u 17:52 | BiH, Vijesti | Komentara:

Jeziva greška doktora u Brčkom: Umjesto debelog crijeva operisali mu zdravu ruku!

Ljekari u u bolnici u Brčkom napravili su nevjerovatnu grešku kada su pacijentu Zijadu Tursunoviću umjesto debelog crijeva operisali zdravu ruku.

doktori-operisu-nogu

Nakon operacije moja je ruka bila zamotana. Istina, nisam imao problema s rukom, nego s debelim crevom, ali kad sam se probudio iz anestezije, bio sam uvjeren da je medicina toliko napredovala i da su ljekari znali šta rade. Uostalom, imao sam medicinsku dokumentaciju sa privatne klinike, iz koje je bilo vidljivo da imam fistulu na debelom crijevu. Čak sam prije operacije pitao treba li da skinem odjeću, ali su oni rekli da to nije potrebno – ispričao je nesretni pacijent.

Nažalost, Tursunović je tek nekoliko dana kasnije primjetio da nešto nije u redu kada je počeo da osjeća bolove koji nisu prestajali, zbog čega se obratio privatnom ljekaru.

Shvatio sam da su mi umjesto debelog crijeva operisali ruku – požalio se Zijad novinarima i objasnio kako su mu u bolnici u Brčkom zagorčali život, jer ga zbog kobne greške ljekara uskoro čekaju dvije nove operacije – fistule na debelom crevu i vađenje nepotrebnog bajpasa iz ruke.

Umjesto da mu uklone fistulu koja mu je stvarala velike probleme, Zijadu su na ruci napravili vensko-arterijski bajpas, zahvat koji se radi teškim bubrežnim bolesnicima, a njegovi su bubrezi, kaže, potpuno zdravi.

S obzirom na to da debelo crijevo nisu ni dirali, Zijad je i nakon operacije imao iste probleme. Zbog gužve u bolnici, riješio je da se obrati privatnom ljekaru kome je odmah bilo jasno šta se dogodilo, piše Jutarnji list. Bolnicu čeka tužba.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: