Objavljeno: 30.04.2015 u 11:30 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Japanske vlasti plaćaju 700 eura mjesečno svima koji žele da žive na ovim ostrvima!

Ukoliko vas vuče želja da napustite vašu zemlju i odete u bijeli svijet, pa vam se još sviđa i ideja da živite u Japanu, vjerujemo da smo pronašli gotovo idealnu ponudu za vas.

japan-otok (1)

Naime, lokalne vlasti u prefekturi Kagošima objavile su, u želju da povećaju populaciju i pokrenu novi životni ciklus na ostrvima Takešima, Ioujima i Kurošima, na službenim stranicama što sve nude ukoliko spakujete kofere i doselite se.

Pazite koja sve prava možete ostvariti:

- dobićete jednokratko 770 eura za putne troškove

- davaće vam tri godine novac za iznajmljivanje kuće: 670 eura ukoliko ćete sami da živite u kući, 770 ako ćete da se doselite sa partnerom, plus 145 eura za svako dijete u porodici

- tele na poklon, koje možete da zamijenite za skoro 4 000 eura

- 770 eura za prvo dijete, 1 450 eura za drugo dijete, 2 250 eura za treće dijete, 3 000 eura za četvrto…

- finansijska pomoć za školovanje djeteta

- financijska pomoća za pokretanje posla, a nudi se; poljoprivreda, uzgoj govedine, šumarstvo i ribarstvo

- dio plaćenih troškova za izlaske ukoliko ste samac i tražite srodnu dušu

japan-otok (2)

Takođe vrijedi napomenuti i da su vlasti maksimalno spustile cijene za najam kuća na otprilike 133 eura, te da morate ispunjavati dva uslova kako bi vam izašle u susret.

Prvi uslov kaže da ne smijete biti stariji od 55 godina, a drugi da ostrva ne smijete koristiti kao odmarališta i da se morate prihvatiti posla.

Zvuči dobro, zar ne? Zvuči sjajno ukoliko nemate problema s vulkanima, a upravo se provinciji Kyushu nalazi nalazi Aso (1.592 m), najaktivniji u Japanu.

japan-otok (3)

Doduše, treba onda istaknuti i to, na Kyushu su do smrti živjeli Kamato Hongo i Yukichi Chuganji, donedavno najdugovječnije zabilježene osobe na svijetu.

Izvor: dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: