Objavljeno: 01.10.2015 u 12:50 | Vijesti | Komentara:

IZGUBILA BITKU SA RAKOM: Preminula naša poznata pjevačica narodne muzike!

Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini poslije duge bolesti. Pjevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedjeljak se naglo pogoršalo.

usnija-redzepova-foto-zivancevic_ff

- Jutros je preminula… Još jučer smo vidjeli da je to to… Imala je strašne bolove, ljekari su se borili do posljednjeg trenutka, ali nije vrijedilo – kaže za “Blic“ prijateljica i koleginica Usnije Redžepove, pjevačica Izvorinka Milošević.

Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju. Komemoracija će biti održana za nekoliko dana u Beogradu.

Usnija Redžepova bila je jedna od napoznatijih pevačica romske muzike. Bila je poznata i kao jedna od naših najlepših pevačica. Ostaće upamćena po čuvenim pesmama kao što su „Rasule se kose moje“, „Živote moj“, „Niška banja, topla voda“, „O, pesmo moja“, „Ja sa juga, ti sa severa“, “Kazuj krčmo džerimo”i mnoge drugi.
Usnija se oprobala i u ulozi glumice. Glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. takođe se pojavila i u filmu “Derviš i smrt” iz 1974. godine.

- BIla je veliki humanitarac i gospođa u estradnom svetu. Izuzetan i pošten čovek – kaže venčana kuma Usnije Redžepove Dina Borozan Marković, novinar u penziji.

Usnja je rođena u Skoplju, 8. avgusta 1947. godine. Bila je udata za Svetomira Šešića dugogodišnjeg mizičkog urednika muzičke redakcije Prvog programa Radio Beograda koji je takođe preminuo od raka. Nisu imali dece.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: