Objavljeno: 18.07.2013 u 9:13 | Vijesti | Komentara:

GREŠKA STOLJEĆA: Uplatili mu 92.233.720.368.547.800 dolara!

Bila je greška, ali sam ja zaista poverovao da sam dobio taj novac, kazao izvesni Kris Rejnolds, iz Filadelfije

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

FILADELFIJA – Tokom nekoliko minuta Amerikanac Kris Rejnolds iz Filadelfije bio je apsolutno najbogatiji čovjek na planeti, prenosi Daily News. Usljed greške u sistemu za elektronsko plaćanje “PayPal”, ovaj 56-godišnjak imao je na svom računu 92.233.720.368.547.800 dolara.

“Bila je greška, ali sam ja zaista povjerovao da sam dobio taj novac”, kazao je Rejnolds u izjavi za Daily News.

Nekoliko sati kasnije, njegov račun je ponovo bio prazan. “Greška je brzo ispravljena”, rekao je uz pomalo tužan osmijeh.

Rejnolds, koji putem svog računa na PayPal-u potroši najviše 100 dolara mesečno, najviše radi kupovine na eBay-u, tvrdi da bi te silne bilijarde potrošio u dobrotvorne svrhe. “Najprije bih isplatio cijeli američki dug, a zatim bih najvjerovatnije kupio filadelfijski bejzbol klub “Filis”", dodao je on.
U PayPalu nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj, ne želeći da objelodane procedure koje sajt drži u strogoj tajnosti.

Izvor: Kurir

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: