Objavljeno: 03.06.2017 u 12:39 | Regija, Vijesti | Komentara:

GAZDU RADOMIRA RADNICI ZOVU BRAT: Kupuje im kola i šalje ih na Sejšele, a sada je smislio nešto još bolje!

Za privrednika iz Crne Gore Radomira Novakovića Cakana naša javnost je prvi put čula kada je svoje radnike častio skupocjenim automobilima i uplaćivao im krstarenje ili ljetovanje na Sejšelima i Bahamima.

radomir-novakovic-cakan (1)

U međuvremenu, Cakan je postao opštinski funkcioner u Baru i tu poziciju koristi da pomogne drugima.

Novaković je vlasnik najvećeg lanca sportske opreme u Crnoj Gori, ali je poznatiji kao čovjek velikog srca i široke ruke, što najbolje znaju oni koji sarađuju sa njim.

Na jedinstven način ih je nagrađivao za vijernost i dobar rad, o čemu su pisali mediji u regionu.

Čovjek koji ima i nadimak Brat, prije par godina poslao je 14 svojih zaposlenih na krstarenje na Bahame i Sejšele, jer “su oni to zaslužili”. A da ni on tamo nije bio.

Jedna grupa radnika je bila i na krstarenju najluksuznijim kruzerom po Mediteranu, a najbolji su dobili na poklon potpuno nove automobile – dva “golfa 6″ i dva “pola”. I to sa kasko osiguranjem!

radomir-novakovic-cakan (2)

O njegovom humanitarnom radu takođe se dosta zna, pomaže i znanim i neznanim, ali o tome ne želi da govori. Prošlo je godinu dana kako je postao predsjednik Skupštine opštine Bar i svih 11 plata koje je do sada zaradio, oko 13.750 eura, donirao je u humanitarne svrhe.

- Imam priznanice, ali ne mogu vam reći imena tih ljudi ili organizacija kojima je bila potrebna pomoć. Odrekao sam se službenog telefona i reprezentacije. Gdje god sam putovao, putovao sam o svom trošku – izjavio je Novaković.

A još se prepričava i kako je Cakan jednog radnika, koji je godinama skupljao novac za kartu u Brazil odveo na finale Svjetskog prvenstva. Ili kako je zaposlene u stomatološkoj ordinaciji často putovanjem na kruzeru, jer je “zadovoljan njihovom uslugom i profesionalnošću”…

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: