Objavljeno: 29.04.2018 u 15:29 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Državljanin Bosne i Hercegovine ‘pao’ u Njemačkoj jer je policajac razumio bosanski

Njemački saobraćajni policajci u utorak su postavili kontrolni punkt u Allacher Strasse u Münchenu.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

U 14.10 sati policajci su zaustavili “grešnika”: Državljanin BiH za upravljačem crnog BMW-a vozio je 64 km/h na mjestu gdje je brzina limitirana na 50 km/h.

Pošto se radi o prilično beznačajnom kršenju propisa, Bosanac je trebao platiti kaznu od 15 eura, piše minhenski Merkur.

No, ispostavilo se da je 31-godišnji Bosanac vozio automobil svoje supruge. Kod sebe nije imao nikakav važeći dokument – pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu niti homologaciju za modifikacije izvršene na BMW-u.

Umjesto toga dao je “usmene” podatke koji su bili primjetno kontradiktorni. Potom je nazvao suprugu i na bosanskom jeziku joj objasnio da donese dokumente od prijatelja koji je sličan njemu.

Na veliku žalost vozača BMW-a, njegov razgovor sa suprugom čuo je jedan od policajaca koji razumije bosanski jezik. Bosanac je odveden u policijsku stanicu radi identifikacije, gdje je izjavio da je dao lažne podatke pošto ne posjeduje vozačku dozvolu za Nemačku.

Umjesto beznačajnog saobraćajnog prekršaja s mandatnom kaznom, 31-godišnjeg državljanina BiH sada očekuje niz krivičnih prekršaja – vožnje bez važeće dozvole, davanje lažnih ličnih podataka, istraga o isteku radne dozvole…

Njegova supruga takođe se suočava s krivičnom prijavom jer je prepustila automobil osobi za koju je znala da nema vozačku dozvolu.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: