Objavljeno: 16.09.2014 u 18:03 | Aktualno, Regija, Vijesti | Komentara:

DOŠAO JE I TAJ DAN: Pušenje džointa legalno u Srbiji!

Nakon velikih rasprava o tome da li pušenje džointa treba da bude legalizovano u Srbiji ili ne, na našem tržištu se pojavila njegova prva elektronska varijanta. U tržnom centru “Piramida” uskoro će biti otvorena prva specijalizovana prodavnica.

enjoint-1

Konačno je stigao i dan kad je pušenje džointa u Beogradu postalo sasvim legalno, i još važnije – potpuno bezbjedno. Prije nekoliko dana, Novobeograđani su bili veoma iznenađeni kad je počela priprema objekta u tržnom bloku Piramida, koji će u svojoj ponudi imati elektronske džointe!

Uprkos činjenici da nije riječ o pravoj marihuani, koncept e-njointa zvuči veoma kontroverzno, pa se mnogi pitaju da li je korištenje ovog proizvoda legalno i da li je u pitanju pravi opijat ili ne.

Izašli smo na teren i upoznali vlasnika oficijalne prodavnice Mišu Aranđelovića, koji nam je objasnio da je e-njoint sasvim legalan proizvod koji vam može pružiti mnogo dobre zabave.

“Niko ko koristi e-njoint neće biti nadrogiran. Ovaj proizvod je potpuno legalan i 100% bez THC-a, tako da možete bezbrižno uživati” – kaže Miša i dodaje da dim koji e-njoint ispušta bez mirisa i nije štetan za ljude u okolini, pa se može koristiti čak i na mjestima gdje je pušenje zabranjeno.

Na internetu postoje mnogi novinski članci o ovoj napravi koja je vremenom postala veoma popularan proizvod u mnogim zemljama EU, pa smo upitali našeg sagovornika kako je došao na ideju da Srbiji predstavi elektronski džoint.

“E-njoint sam slučajno vidio kada sam bio u Holandiji kod prijatelja. Tad sam prisustvovao promociji pa mi je palo na pamet da bih mogao da uvezem elektronski džoint u Srbiju i započnem prodaju jer volim nove ideje. S obzirom na to da ga u Srbiji nema, mi smo jedini koji se bave prodajom ovog proizvoda i jedini imamo prodajno mjesto, čime su mnogi oduševljeni” – prisjeća se Aranđelović.

e-njoint

Elektronski džoint je uvezen od istoimene holandske firme koja je prva počela s proizvodnjom elektronskih cigareta prije čak 30 godina.

“Pošto je malo provokativna varijanta, proces uvoza je bio veoma naporan. Morali smo da prođemo pregled carinske inspekcije, sanitarne inspekcije i pregled Instituta za bezbjednost” – objašnjava Aranđelović i dodaje da je korištenje ovog proizvoda veoma bezbjedno jer funkcioniše na principu vodene pare.

Naime, tečnost koja se nalazi u e-njointu sadrži jedinjenje propilen-glikola, vegetarijanski glicerin i bilološki-prirodni ukus. Prilikom inhaliranja, ova tečnost se pretvara u vodenu paru. Ove supstance se koriste svakoga dana u hrani, kozmetici, kolačima, bezalkoholnim pićima i potpuno su bezopasne po zdravlje ljudi.

Naš sagovornik nam otkriva je za razliku od običnih cigareta, ne postoji duvan u ovom uređaju, kao i da je u planu da uskoro na srpsko tržište stigne i dopunjiva verzija e-njointa.

Činjenica da e-njoint pretenduje da osvoji srpsko tržište leži u tome što svi reaguju s velikim interesovanjem i znatiželjom. U bliskoj budućnosti, e-njoint će moći da se kupi u radnji na Novom Beogradu, a do tada, svi znatiželjnici će moći da naruče svoj uzorak preko oficijalnog sajta.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: