Objavljeno: 15.08.2013 u 13:40 | BiH, Vijesti | Komentara:

“Djevojke na trčanju” – prva ženska trka u BiH

Prva trka za dame, pod nazivom “Djevojke na trčanju” bit će održana u Sarajevu, 22. septembra u 18h, i  mogu učestovati isključivo pripadnice ljepšeg spola svih starosnih dobi.

djevojke-na-trcanju

Trka će započeti ispred Hotela „Bristol“ u 18.00 sati, odakle će učesnice nastaviti trku dugu 3 kilometra duž Vilsonovog šetališta.

“Zahvaljujući partnerstvu sa Ambasadom Kraljevine Norveške u mogućnosti smo odgovoriti na pozitivan način na ogromni broj upita koje smo imali od strane pripadnica ljepšeg spola u vezi bavljenja sportom, posebno trčanja. Osim pokretanja škole već poznate škole trčanja, odlučili smo se na organizaciju jedne kratke, prijatne i svima dostupne trke kroz Vilsonovo šetalište. Ovom prilikom želimo pozvati sve dame da se prijave na trku i pokažu da su ne samo ljepši nego i jači spol. Trka je za sve dame, neovisno da li se već bave trčanjem ili ne. Ukoliko ne, ovo je prava prilika da zavole i možda i počnu.“, ističu iz Udruženja Marathon, koje je organizator trke.

Prve tri učesnice koje prođu kroz cilj, bit će nagrađene medaljama, a svim ostalim učesnicama bit će dodijeljene majice specijalno kreirane za ovu priliku.

Sve zainteresirane dame mogu se registrovati i uzeti svoj startni broj na dan trke u zoni starta (kod Hotela „Bristol“ u periodu od 16:30 do 17:55 sati).

Više informacija o trci na: http://www.sarajevomarathon.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=98&lang=en

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: