Objavljeno: 11.07.2015 u 9:38 | Svijet, Vijesti | Komentara:

DJEČAK UMRO POSLIJE KUPANJA U JEZERU: Mozak mu je pojeo ovaj NEVIDLJIVI UBICA

Dječak (14) iz Minesote je preminuo kada mu je ameba, koju je zaradio dok se kupao u jezeru, bukvalno pojela mozak. On je bio u kritičnom zdravstvenom stanju, a sve se završilo stravičnom tragedijom.

Hunter-Boutain

Hanter Boutejn je pao u komu poslije kupanja u jezeru Minevaska u utorak, ali je u četvrtak veče već bio proglašen mrtvim, istakla je njegova porodica u saopštenju.

Nesrećni dječak je obolio od rijetke ali često i fatalne infekcije mozga izazvane ovom amebom (Naegleria fowleri), koja je tipične za tople vode. Medicinski radnici i dalje rade na tome da potvrde da je infekcija rezultat vodenog parazita.

Pretpostavlja se da je ovaj mikroorganizam dospio u tijelo dječaka dok je plivao i ronio, pa da je na taj način dospio u njegov nos. Simptomi su glavobolja, groznica, mučnina, povraćanje i ukočenost vrata. Sekundarni simptomi su halucinacije, nedostatak pažnje, gubitak ravnoteže i napadi.

U posljednjih 10 godina je zabilježeno 35 slučajeva ove infekcije u Americi.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: