Objavljeno: 20.03.2014 u 14:32 | Vijesti | Komentara:

Devetogodišnja je djevojčica oživjela oca na nevjerojatan način

Izzy McCarron, devetogođišnja djevojčica spasila je oca koji je zbog alergije pao u anafilaktički šok. Dok je stigla hitna pomoć Izzy je oživjela očevo srce, a zbog tog čina dobila je nagradu za hrabrost.

izzy-spasila-ocu-zivot

Majka Debbie je još prije naučila Izzy kako se radi oživljavanje, ukoliko se nekad kojim nesretnim slučajem nađe pored nekog komu treba. No, nisu niti slutile kako će to trebati baš njima najbližoj osobi.

Otac je zbog alergije pao u anafilaktički šok, zbog kojeg mu je srce prestalo raditi. Izzy je odmah skočila u pomoć, dok je majka od šoka automatski uzela telefon te zvala prvu pomoć. “Bila sam jako uzrujana, ali je Izzy uzela stvar u svoje ruke.”, izjavila je majka.

Izzy je prvo masirala rukama, a nakon nekoliko sekundi je shvatila kako nema dovoljno snage te se digla i počela nogom masirati srce. Dok je stigla ekipa prve pomoći Izzy je oca vratila među žive te su profesionalci nastavili dalje i prevezli oca u obližnju bolnicu. “Stvarno sam ga jako udarala.”, izjavila je Izzy. Otac je na prsima imao otisak Izzynog stopala, ali vjerujemo kako mu je to zasigurno najdraža bol koju je ikad osjetio.

Izzy je od škole dobila nagradu za hrabrost, koju je svakako zaslužila.

 

Izvor: cafe.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: